Calton Avenue

Variant Office was invited to refurbish and extend a modest end of terrace in the heart of Dulwich. Our client was hugely underwhelmed with the house in its current state and we were tasked with changing this perception by developing a home suitable for modern living.

As the site footprint was small we wanted to maximise the sense of space by connecting the rear extension with the garden by way of corner glazed extension. The perforated brick screens help screen the interior from neighbouring properties.

We imagined the interior of the house being a single space, subdivided by a large piece of joinery to create more intimate spaces to live, cook, eat and work.

The traditional Victorian house was transformed by inserting a modern open treaded stair that allows the light to penetrate deep into the house.

Bold use of colour and materials create different atmospheres throughout the house.