Olympic Legacy Park

Architecture Design : Ashvin de Vos with Erect Architecture
Location : Stratford, London
Client : London Legacy Development Corporation
Sector : Public Building
Completed : 2013
Budget : £1.8m
Photographer : David Grandorge

The North Park Hub building is the first of the Olympic Legacy projects. It was on a fast-track, 15-month programme to completion. As Associate at Erect Architecture during this time, Ashvin led the in-house team in the design and delivery of the project, from the open competition entry right through to completion. The project required the management of the complex statutory requirements set by the specially created five-borough planning authority, the client and the contractor to deliver this project on time, ready for the opening.

The project received the BREEAM Excellent rating, the World’s foremost environmental assessment method. It went on to win the 2014 Civic Trust Award and Selwyn Goldsmith Award for Accessibility.

The space combines  café, community space and public toilet provisions for the North Park, as well as open area. Clad in thermally treated oak timber on a Cross laminated timber structure the building acts as a continuation of the park’s landcsape – the large forms of the stadia and the sweeping planting of the park. The wide awning allows for sheltered space outside, whereas inside the natural light and views allow for a majestic yet intimate family space to evolve.