Rear Extension : Belsize Park, London

 

This project is to provide a new rear extension to a victorian mid-terrace house in the Belsize Park conservation area.

As our client is a musician who enjoys having dinner parties and holding events in the space of her current living room, our proposal aims to provide a continuous space from the kitchen through to the garden via a living and dining area enclosed in a new fully glazed rear extension where she can entertain and perform for her guests. The garden now becomes a key element of the living space allowing for the spaces to be opened up in summer and for there to be light right into the kitchen space throughout the winter.

A linear shelving unit provides detachable elements for bespoke furniture required for social events and our clients expanding book collection whilst also providing visual continuity between the new and old.

Project Team: Ashvin de Vos, Patrick Macdonald, Daniel Fitzpatrick
Location : Belsize Park
Client : Private client
Area : 50 sqm