loader image

Block Colour

Brixton, se21

Date

2017-2019

Client

Private

Sector

Homes

Architecture

Full refurbishment, rear extension

Interiors

Kitchen, Joinery & Bathrooms,Curation

Located with the Dulwich Estate and in Dulwich Village Conservation Area, this modest Victorian cottage underwent a full refurbishment & extension.

In it, a pair of perforated brick panels connect the considered interiors with its garden.

The clients loved their garden and so our strategy was to move the kitchen to the front of the garden, allowing for a generous living area opening on to the lush garden

We were keen to maximise the sense of space by connecting the rear extension with the garden. The perforated brick panels modulate the vew and throw patterns of light across the room. They also allowed a secure method to continuously ventilate the house in the summer.

The Large pivot door sweeps open to invite the garden into the home

Colour was the central theme  in the design of this house, from the orange door against the muted grey brick to the bold blocks of green and blue that lead you through the spaces.

The house steps down to the rear breaking the space into 3 distinct zones, each naturally lit in different ways to give the spaces a unique focus

Project Team

$

Structural Engineer: Ian Harban Consulting Engineers

$

Photography: Rachael Smith Photography, Variant Office

Main Contractor

$

DB Construction

Sub Contractor

$

Glazing Contractor: Dask Timber

$

Rooflight Contractor: DM Window Solutions

RESIDENTIAL PROJECTS

Brick Screen

Fin House Surrey

Block Colour Brixton

Mono cHrOME

Room in the roof

Corner Glazed

If you have a project in mind we’d be very happy to help you bring it to life.

E: info@variantoffice.com

T: 0203 985 1381

241-251 Ferndale Rd

London SW9 8BJ

Website by - AA Internet