loader image

Corner Glazed

Queens Park London, NW6

Date

2015-2017

Client

Private

Sector

Homes

Architecture

Full refurb, Rear & Loft Extensions

Interiors

Kitchen, Joinery & Bathrooms, Curation

Located in Queens Park Conservation area in Brent, this Victorian mid-terrace house underwent a full refurbishment & extension.

In it, a pair of perforated brick panels connect the considered interiors with its garden.

Having recently purchased the property, the clients were keen to move forward quickly in order to accommodate their growing family. Our challenge was to develop the scheme from concept to tender in under 3 months at risk of planning.

We proposed a generous corner window to connect the home with its compact garden. In order to make the most of the deep plan of the existing house, a glazed side return brings south light deep into the interior.

On the ground floor, a sequence of rooms from front to rear allow for a visual connection from front façade to rear garden, culminating in a spacious kitchen-dining area with a lowered floor level.

A bespoke kitchen adds warmth to the calm interiors.

Careful attention is paid to the refurbishment of the upper storeys, with bespoke built-in joinery and the addition of an extra bedroom and two en-suites.

The brickwork wall to the boundary brings the garden into the home.

Project Team

$

Structural Engineer: Tall Engineers

$

Photography: Gos Sobieszek

Main Contractor

$

Fernrose LTD

Sub Contractor

$

Glazing Contractor: Maxlight Glazing

Don’t Move Improve 2017

HOMES

Brick Screen

Mono cHrOME

Lustre House

The Verandah

Fin House

Room in the roof

Tangram

Block Colour

Corner Glazed

Southside Quarter

If you have a project in mind we’d be very happy to help you bring it to life.

E: info@variantoffice.com

T: 0203 985 1381

241-251 Ferndale Rd

London SW9 8BJ