loader image

Fin House

Claygate, Surrey KT10

Date

2014-2016

Client

Private

Sector

Homes

Architecture

Complete refurbishment, rear extension

Interiors

Interior Joinery & furniture, Bespoke lighting

A Vista through the house into the garden and beyond forms the basis of this full refurbishment & extension in Claygate in Surrey.

Our client came to us to assist them in reorganising their home, a period semi-detached workers’ house in the historic town of Claygate.

A key part of our brief was to connect the whole house with the rear garden and park beyond. Through design conversations we developed this concept, creating a continuous vista off which all the various living spaces in the house hinged.

We were keen to maximise the sense of space by connecting the rear extension with the garden by way of a corner glazed extension. The perforated brick panels modulate the view and throw patterns of light across the room.

The joinery was designed to hide the everyday life with choreographed nooks to display their art throughout the home.

The verandah, was a key feature as the clients were keen to enjoy the garden throughout the year.

Project Team

$

Structural Engineer: Ian Harban Consulting Engineers

$

Photography: Rachael Smith Photography, Variant Office

Main Contractor

$

TAD Builders

Sub Contractor

$

Glazing Contractor: Dask Timber

$

Rooflight Contractor: DM Window Solutions

Suppliers

$

Interior Doors: Argenta Alu

$

Ironmongery: G Johns

$

Tiling: Reed Harris

$

Specialist Lighting: Davide Groppi

$

Specialist Lighting: Thomas Hoof

$

Curtain: Silentgliss

HOMES

Brick Screen

Mono cHrOME

Light House

The Verandah

Fin House

Room in the roof

Tangram

Block Colour

Corner Glazed

Southside Quarter

If you have a project in mind we’d be very happy to help you bring it to life.

E: info@variantoffice.com

T: 0203 985 1381

241-251 Ferndale Rd

London SW9 8BJ