November 13, 2020

Room in the Roof

Variant Office were asked to convert a loft in Kilburn. The family was keen to extend their modest 1.5 bedroom property into a 3-bed family home. Their instinct was to convert and sub-divide the loft into a series of bedrooms with the living spaces on…
Read More
October 8, 2020

Foley Road

Location : Claygate, Surrey, England Client : Private Area : 100sqm Status : Tender Our client came to us to assist them in reorganising their home, a period semi-detached workers house in the historic town of Claygate. Over time the house has undergone a number of…
Read More
March 26, 2020

Raeburn Street

Variant office were appointed to develop a loft extension and reorganise the kitchen of this mid terrace property in Brixton on a tight budget. Working entirely within Permitted Development we proposed maximisiing the kitchen through its reorganisation which allowed us to open the rear wall to…
Read More
June 5, 2018

Ashley Road

Variant Office was commissioned to reorganise a 1 bed flat to provide 1 bedroom and a study cum Guest bedroom. A series of tall joinery units allowed us to maximise the limited space available. Our client’s brief was to include Timorous Beasties Omnisplatt in the…
Read More
May 22, 2018

Esmond Road

Variant Office was appointed to re-organise the ground floor of this house by extending it to form a rear and side extension under permitted development. The timber skin wraps the garden unifying it with the house. The screen drops to obscure elements of glazing.
Read More
May 17, 2018

Ainsworth Road

The basement extension was conceived as a house for a photographer. It was part of a subdivision of a grand Victorian property in the heart of Hackney. The new two-bedroom home takes advantage of the site’s East-West orientation thus creating generous terraces to the front…
Read More
February 13, 2018

Alvar Aalto Museum Extension

This was a competition to propose a new link space for a museum space between two museums in Jyväskylä, in Finland – both designed by the great Finnish architect Alvar Aalto. According to the competition brief, this new link space was to connect the ground…
Read More